جابه‌جایی بیش از ۲۰ میلیون مسافر از طریق پایانه‌های مسافربری شهرداری مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ تاریخ اقتصادی مشهد از سنگ‌تراشی تا شهری صنعتی | کارمان با «هرکاره» رونق گرفت معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد خبر داد: بهره‌برداری از فاز اول کمپ ورزشی الهیه مشهد تا خرداد ۱۴۰۴ با نصب ۴ دوربین جدید ترافیکی در مشهد، نظارت پررنگ‌تر می‌شود (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) جانمایی هزار المان گل برای نوروز ۱۴۰۴ در مشهد رایگان‌شدن حمل‌و‌نقل عمومی در مشهد به‌مناسبت نیمه شعبان ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) سامان‌دادن به اوضاع ساکنان خیابان سپاه ۶۹ مشهد، معطل کاغذبازی! پاکسازی ۲۰ میلیون متر مربع از معابر برفی مشهد (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) خدمت‌رسانی ۶ هزار پاکبان مشهدی برای برف‌روبی | راه‌گشایی خادمان شهر در موج سرمای مشهد حاجی بگلو: باید از فرصت برگزاری جشنواره فیلم فجر در مشهد بیشتر بهره‌مند شویم + ویدئو خدمت‌رسانی پاکبانان مشهدی به مردم در روز راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ + ویدئو رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: نسل جوان هنوز دلبسته انقلاب است + ویدئو شهردار مشهدمقدس: ایران، چشم امید همه آزادگان جهان است + ویدئو حضور پرشور بانوان مشهدی در راهپیمایی، گرمابخش سرمای بهمن (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) برای سومین روز پیاپی هوای کلانشهر مشهد پاک است (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) تردد روان در محور باغچه- تربت‌حیدریه (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) جشن ازدواج آسان برای زوج‌های جوان در مشهد برگزار می‌شود (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) جاویدان ایران عزیز ما | روایت شهرآرانیوز از حماسه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ مشهدالرضا (ع) + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: پشتوانه انقلاب، حضور مردم در صحنه است | ضرورت شناخت ریشه‌های انقلاب اسلامی برای جامعه
سرخط خبرها

محله مستقل، خواسته ساکنان خیابان عمار یاسر از مسئولان شهری است | دردسر‌های نام یک محله!

  • کد خبر: ۳۰۳۵۵۹
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲
محله مستقل، خواسته ساکنان خیابان عمار یاسر از مسئولان شهری است | دردسر‌های نام یک محله!
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری مشهد: درخواست‌های جدید برای تغییر مرز یا نام محله بررسی خواهد شد.
انسیه شهرکی
نویسنده انسیه شهرکی

به گزارش شهرآرانیوز؛ نام هر محله با فرهنگ و پیشینه آن پیوند خورده و در مواردی نیز نام محله،  نشانی از اصالت، ویژگی‌ها و شاخصه‌ها و حتی ساکنان آن محله نیز هست. در این میان و در برهه‌هایی به فراخور تحولات و اتفاقات رخ داده در آن محدوده، ممکن است نام محله دستخوش تغییراتی شود. اتفاقی که موافقان و مخالفان خاص خود را دارد.

آخرین بار بهار سال ۱۳۹۹ بود که محلات و مناطق با تقسیم بندی جدید و متفاوتی روبه رو شدند. موضوعی که همچنان ساکنان برخی محله‌ها از آن گلایه مندند و بر آن نقد جدی و درخواست تغییر دارند.

وقتی دیده نشده‌ایم

ساکنان در یکی از خیابان‌ها به نام عمار یاسر بر این باورند که نام محله آن‌ها در این تقسیمات شهری نادیده انگاشته شده است. زهره فتحعلی زاده، از ساکنان و فعالان فرهنگی محله به صدای مردم معضل را این طور توضیح می‌دهد: هنگامی که محلات مشهد را تقسیم بندی کردند به ما گفتند که محله شما مستقل نیست به همین دلیل نام محله شما با محله همسایه و هم جوارتان ادغام شده و از این پس اسم محله آقا مصطفی خمینی (ره) است!
این فعال فرهنگی محله می‌افزاید: اگر بخواهم بهتر بگویم با آنکه ساکن خیابان عمار یاسر هستیم، اما محله ما آقا مصطفی خمینی (ره) است.

ابراهیمی، دیگر قدیمی محله نیز از مشکلات این نحوه نام گذاری می‌گوید: همین خیابان عماریاسر بیش از ۴ هزار نفر جمعیت دارد. آن وقت باید اسم محله آن طرف‌تر ما روی محله ما باشد؟ این یعنی هویت محله ما دیده نشده است و مسئولان شهری برایش اهمیتی قائل نشده‌اند.

او به رسانه‌ها نیز اشاره دارد و می‌گوید: هنگامی که رسانه‌ها برای پوشش خبری رویداد‌ها و مصاحبه با نخبه‌ها و چهره‌های محله مراجعه می‌کنند اسم محله را آقا مصطفی خمینی (ره) ذکر می‌کنند؛  در حالی که آن اتفاق در خیابان عماریاسر رخ داده و نخبه‌ای که با او مصاحبه شده نیز در این خیابان زندگی می‌کند.  او می‌افزاید:همسایه‌ها و اهالی محله عماریاسر نمی‌پذیرند که نام محله دیگری بر محل سکونت آن‌ها گذاشته شود.

او از شهرداری می‌خواهد در تقسیم بندی دیگر، تعریف جدیدی از محله ارائه بدهند. برای این خواسته به یک دلیل نیز استناد می‌کند: برای اینکه محله مان مستقل باشد، بیش از ۴ هزار نفر جمعیت و وجود مدرسه، مسجد و مرکز فرهنگی و دیگر موارد کافی نیست؟ اگر این‌ها تعریف محله نیست، پس به ساکنان این محدوده توضیح دهید که محله باید شامل چه مواردی باشد؟ این نام‌ها که وحی منزل نیست و باید برای عیب و ایراد‌های احتمالی فضای جبران قائل شوند تا اصلاحات لازم در مواقع ضروری صورت پذیرد.

تغییر مرز و نام برخی محله‌ها بررسی خواهد شد

مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی شهرداری مشهد، به درخواست‌های شهروندان این‌طور پاسخ می‌دهد: تقسیم‌بندی مناطق و محلات مصوب شورای اسلامی شهر مشهد و استانداری و وزارت کشور است.
ابراهیمی در ادامه می‌افزاید: در مشهد محله‌ای با دو نام نداریم و «شهید عمار یاسر» نام خیابان است؛ بنابراین محله‌ای به نام عمار یاسر نداریم که نام آن اشتباه شده باشد.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی شهرداری مشهد تأکید می‌کند: خیابان شهیدآقامصطفی خمینی و خیابان شهید عمار یاسر دو خیابان اصلی آن محدوده است. درخواست‌های جدید برای تغییر مرز یا نام محله در دیگرمحلات هم اعلام شده است که بررسی خواهد شد.
ناگفته نماند در آخرین تقسیمات شهری، شهر به منطقه و محله تقسیم شده و ناحیه از نقشه حذف شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->