تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما خدمات‌رسانی شهرداری مشهد در ۳ حوزه خدمات‌شهری، فرهنگی و حمل‌ونقل در اربعین ۱۴۰۴ تأکید قلندرشریف بر استفاده تخصصی از نیروها و عملیاتی‌شدن برنامه‌ها در جهت تأمین منابع شهرداری مشهد قاضی‌زاده هاشمی: بهسازی و تعریض جاده میامی در تابستان شروع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی، استانداردترین مرکز در کشور و منطقه است + فیلم بهره‌برداری از سه کارخانه در حوزه پسماند تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد احمد الشرع: سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است | تجزیه کشور را نمی‌پذیریم بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید زاهدی در مشهد | لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی به بهره‌برداری رسید نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن آلودگی هوای کلانشهر مشهد، برای دومین روز پیاپی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) علیزاده: انتظار داریم شهرداری مشهد با قوت بیشتری در تامین منابع مالی پروژه‌های شهری عمل کند
سرخط خبرها

محله مستقل، خواسته ساکنان خیابان عمار یاسر از مسئولان شهری است | دردسر‌های نام یک محله!

  • کد خبر: ۳۰۳۵۵۹
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲
محله مستقل، خواسته ساکنان خیابان عمار یاسر از مسئولان شهری است | دردسر‌های نام یک محله!
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری مشهد: درخواست‌های جدید برای تغییر مرز یا نام محله بررسی خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نام هر محله با فرهنگ و پیشینه آن پیوند خورده و در مواردی نیز نام محله،  نشانی از اصالت، ویژگی‌ها و شاخصه‌ها و حتی ساکنان آن محله نیز هست. در این میان و در برهه‌هایی به فراخور تحولات و اتفاقات رخ داده در آن محدوده، ممکن است نام محله دستخوش تغییراتی شود. اتفاقی که موافقان و مخالفان خاص خود را دارد.

آخرین بار بهار سال ۱۳۹۹ بود که محلات و مناطق با تقسیم بندی جدید و متفاوتی روبه رو شدند. موضوعی که همچنان ساکنان برخی محله‌ها از آن گلایه مندند و بر آن نقد جدی و درخواست تغییر دارند.

وقتی دیده نشده‌ایم

ساکنان در یکی از خیابان‌ها به نام عمار یاسر بر این باورند که نام محله آن‌ها در این تقسیمات شهری نادیده انگاشته شده است. زهره فتحعلی زاده، از ساکنان و فعالان فرهنگی محله به صدای مردم معضل را این طور توضیح می‌دهد: هنگامی که محلات مشهد را تقسیم بندی کردند به ما گفتند که محله شما مستقل نیست به همین دلیل نام محله شما با محله همسایه و هم جوارتان ادغام شده و از این پس اسم محله آقا مصطفی خمینی (ره) است!
این فعال فرهنگی محله می‌افزاید: اگر بخواهم بهتر بگویم با آنکه ساکن خیابان عمار یاسر هستیم، اما محله ما آقا مصطفی خمینی (ره) است.

ابراهیمی، دیگر قدیمی محله نیز از مشکلات این نحوه نام گذاری می‌گوید: همین خیابان عماریاسر بیش از ۴ هزار نفر جمعیت دارد. آن وقت باید اسم محله آن طرف‌تر ما روی محله ما باشد؟ این یعنی هویت محله ما دیده نشده است و مسئولان شهری برایش اهمیتی قائل نشده‌اند.

او به رسانه‌ها نیز اشاره دارد و می‌گوید: هنگامی که رسانه‌ها برای پوشش خبری رویداد‌ها و مصاحبه با نخبه‌ها و چهره‌های محله مراجعه می‌کنند اسم محله را آقا مصطفی خمینی (ره) ذکر می‌کنند؛  در حالی که آن اتفاق در خیابان عماریاسر رخ داده و نخبه‌ای که با او مصاحبه شده نیز در این خیابان زندگی می‌کند.  او می‌افزاید:همسایه‌ها و اهالی محله عماریاسر نمی‌پذیرند که نام محله دیگری بر محل سکونت آن‌ها گذاشته شود.

او از شهرداری می‌خواهد در تقسیم بندی دیگر، تعریف جدیدی از محله ارائه بدهند. برای این خواسته به یک دلیل نیز استناد می‌کند: برای اینکه محله مان مستقل باشد، بیش از ۴ هزار نفر جمعیت و وجود مدرسه، مسجد و مرکز فرهنگی و دیگر موارد کافی نیست؟ اگر این‌ها تعریف محله نیست، پس به ساکنان این محدوده توضیح دهید که محله باید شامل چه مواردی باشد؟ این نام‌ها که وحی منزل نیست و باید برای عیب و ایراد‌های احتمالی فضای جبران قائل شوند تا اصلاحات لازم در مواقع ضروری صورت پذیرد.

تغییر مرز و نام برخی محله‌ها بررسی خواهد شد

مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی شهرداری مشهد، به درخواست‌های شهروندان این‌طور پاسخ می‌دهد: تقسیم‌بندی مناطق و محلات مصوب شورای اسلامی شهر مشهد و استانداری و وزارت کشور است.
ابراهیمی در ادامه می‌افزاید: در مشهد محله‌ای با دو نام نداریم و «شهید عمار یاسر» نام خیابان است؛ بنابراین محله‌ای به نام عمار یاسر نداریم که نام آن اشتباه شده باشد.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی شهرداری مشهد تأکید می‌کند: خیابان شهیدآقامصطفی خمینی و خیابان شهید عمار یاسر دو خیابان اصلی آن محدوده است. درخواست‌های جدید برای تغییر مرز یا نام محله در دیگرمحلات هم اعلام شده است که بررسی خواهد شد.
ناگفته نماند در آخرین تقسیمات شهری، شهر به منطقه و محله تقسیم شده و ناحیه از نقشه حذف شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->