شهردار مشهد مقدس: آموزه‌های دینی بهترین مبنای علمی در حوزه خانواده است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: خانواده، سلول اصلی جامعه است | لزوم برنامه‌ریزی بر اساس مبانی اسلامی برای پیشرفت زنان موحدیان: برای تحقق اهداف و پروژه‌ها، شهرداری مشهد را حمایت خواهیم کرد تأکید بر ادامه مسیر خدمت‌رسانی و تلاش برای تحقق اهداف ۴۷ پروژه شهری مشهد ناصحی: باید به اطلاع‌رسانی پروژه‌های شهری توجه ویژه شود| روزنامه شهرآرا شایسته تقدیر و توجه ویژه است شهردار مشهدمقدس: مدیریت شهری برای افتتاح ۴۷ پروژه با تأکید بر پیوست رسانه‌ای، برنامه‌ای ویژه دارد شهروندخبرنگار | درخواست تغییر ایستگاه های خط ۳۷  اتوبوسرانی مشهد + پاسخ «علی قناویزچی» به عنوان مشاور شهردار مشهد در توسعه سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی منصوب شد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) هوای کلانشهر مشهد سالم شد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) کمیته مشترک اقتصادی مشهد-صنعا-غزه تشکیل شد| تمرکز بر پروژه‌های بازسازی در طرح خواهرخواندگی نصب ۳۴ هزار مترمربع چمن مصنوعی توسط شهرداری مشهد در ٣٠ زمین ورزشی انجام بیش از ۳۱۵ میلیون سفر توسط ناوگان اتوبوسرانی مشهد در سال ۱۴۰۳ سرپرست روابط عمومی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس منصوب شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) مشهد و دردسر‌های یک روز واحد برای تعطیلی شهر فرودگاهی مشهد در انتظار تصمیم مسئولان ملی شهردار مشهد مقدس: تعامل و همراهی ایجادشده در استان برای خدمت صادقانه، جای شکر دارد + فیلم جزئیات اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ | تمدید اعتبار کالابرگ‌ها تا خرداد ماه فرماندار مشهد: سال ۱۴۰۴ نقطه عطفی در هم‌افزایی و انسجام مدیریتی شهر مشهد است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: فرصت خدمت به امام‌رضا(ع) را قدر بدانید، این فرصت نباید صرف حاشیه شود معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رضایتمندی زائران و مجاوران از برنامه‌های استقبال از بهار، امسال افزایش چشمگیری یافته است ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

محله مستقل، خواسته ساکنان خیابان عمار یاسر از مسئولان شهری است | دردسر‌های نام یک محله!

  • کد خبر: ۳۰۳۵۵۹
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲
محله مستقل، خواسته ساکنان خیابان عمار یاسر از مسئولان شهری است | دردسر‌های نام یک محله!
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری مشهد: درخواست‌های جدید برای تغییر مرز یا نام محله بررسی خواهد شد.
انسیه شهرکی
خبرنگار انسیه شهرکی

به گزارش شهرآرانیوز؛ نام هر محله با فرهنگ و پیشینه آن پیوند خورده و در مواردی نیز نام محله،  نشانی از اصالت، ویژگی‌ها و شاخصه‌ها و حتی ساکنان آن محله نیز هست. در این میان و در برهه‌هایی به فراخور تحولات و اتفاقات رخ داده در آن محدوده، ممکن است نام محله دستخوش تغییراتی شود. اتفاقی که موافقان و مخالفان خاص خود را دارد.

آخرین بار بهار سال ۱۳۹۹ بود که محلات و مناطق با تقسیم بندی جدید و متفاوتی روبه رو شدند. موضوعی که همچنان ساکنان برخی محله‌ها از آن گلایه مندند و بر آن نقد جدی و درخواست تغییر دارند.

وقتی دیده نشده‌ایم

ساکنان در یکی از خیابان‌ها به نام عمار یاسر بر این باورند که نام محله آن‌ها در این تقسیمات شهری نادیده انگاشته شده است. زهره فتحعلی زاده، از ساکنان و فعالان فرهنگی محله به صدای مردم معضل را این طور توضیح می‌دهد: هنگامی که محلات مشهد را تقسیم بندی کردند به ما گفتند که محله شما مستقل نیست به همین دلیل نام محله شما با محله همسایه و هم جوارتان ادغام شده و از این پس اسم محله آقا مصطفی خمینی (ره) است!
این فعال فرهنگی محله می‌افزاید: اگر بخواهم بهتر بگویم با آنکه ساکن خیابان عمار یاسر هستیم، اما محله ما آقا مصطفی خمینی (ره) است.

ابراهیمی، دیگر قدیمی محله نیز از مشکلات این نحوه نام گذاری می‌گوید: همین خیابان عماریاسر بیش از ۴ هزار نفر جمعیت دارد. آن وقت باید اسم محله آن طرف‌تر ما روی محله ما باشد؟ این یعنی هویت محله ما دیده نشده است و مسئولان شهری برایش اهمیتی قائل نشده‌اند.

او به رسانه‌ها نیز اشاره دارد و می‌گوید: هنگامی که رسانه‌ها برای پوشش خبری رویداد‌ها و مصاحبه با نخبه‌ها و چهره‌های محله مراجعه می‌کنند اسم محله را آقا مصطفی خمینی (ره) ذکر می‌کنند؛  در حالی که آن اتفاق در خیابان عماریاسر رخ داده و نخبه‌ای که با او مصاحبه شده نیز در این خیابان زندگی می‌کند.  او می‌افزاید:همسایه‌ها و اهالی محله عماریاسر نمی‌پذیرند که نام محله دیگری بر محل سکونت آن‌ها گذاشته شود.

او از شهرداری می‌خواهد در تقسیم بندی دیگر، تعریف جدیدی از محله ارائه بدهند. برای این خواسته به یک دلیل نیز استناد می‌کند: برای اینکه محله مان مستقل باشد، بیش از ۴ هزار نفر جمعیت و وجود مدرسه، مسجد و مرکز فرهنگی و دیگر موارد کافی نیست؟ اگر این‌ها تعریف محله نیست، پس به ساکنان این محدوده توضیح دهید که محله باید شامل چه مواردی باشد؟ این نام‌ها که وحی منزل نیست و باید برای عیب و ایراد‌های احتمالی فضای جبران قائل شوند تا اصلاحات لازم در مواقع ضروری صورت پذیرد.

تغییر مرز و نام برخی محله‌ها بررسی خواهد شد

مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی شهرداری مشهد، به درخواست‌های شهروندان این‌طور پاسخ می‌دهد: تقسیم‌بندی مناطق و محلات مصوب شورای اسلامی شهر مشهد و استانداری و وزارت کشور است.
ابراهیمی در ادامه می‌افزاید: در مشهد محله‌ای با دو نام نداریم و «شهید عمار یاسر» نام خیابان است؛ بنابراین محله‌ای به نام عمار یاسر نداریم که نام آن اشتباه شده باشد.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی شهرداری مشهد تأکید می‌کند: خیابان شهیدآقامصطفی خمینی و خیابان شهید عمار یاسر دو خیابان اصلی آن محدوده است. درخواست‌های جدید برای تغییر مرز یا نام محله در دیگرمحلات هم اعلام شده است که بررسی خواهد شد.
ناگفته نماند در آخرین تقسیمات شهری، شهر به منطقه و محله تقسیم شده و ناحیه از نقشه حذف شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->